48 minut

6. srpna 2013

Obsah dílu

Headlines — Den před hlasováním o důvěře — Jak bude hlasovat ČSSD? — Manévry před hlasováním — Programové prohlášení vlády — Výroba bomb v Jemenu — Navyšování zásob ropy — Čistota vzduchu jako indikátor nemocí nenarozených dětí — Střídání ústavních soudců — Kontroly hromosvodů — Špinavé peníze — Proces roku — Obžaloba versus obhajoba — Jak se připravuje proces s Rathem — Zaměstnanecké benefity — Vstřebávací zdravotnické síťky — Nová éra pro Washington Post — V Hradci řádí zabiják stromů — Nový projekt Libeskinda

Části dílu

00:04
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:45
    Den před hlasováním o důvěře
      Premiér Jiří Rusnok má v tuto chvíli jistých 37 hlasů pro důvěru své vládě. Dají mu ji Věci veřejné i komunisté, dnes o tom rozhodli jejich poslanecké kluby. Naopak všichni poslanci bývalé vládní koalice mají být proti kabinetu.
      05:51
      Jak bude hlasovat ČSSD?
        Nejužší vedení ČSSD doporučilo poslancům, aby vyslovili důvěru vládě Jiřího Rusnoka. A to na návrh předsedy Bohuslava Sobotky.
        09:05
        Manévry před hlasováním
          Na zítřejší hlasování se chystají všichni poslanci - někteří středečnímu jednání přizpůsobili dovolené, jiní neodjeli vůbec. Výjimečná bude schůze i návštěvou prezidenta Miloše Zemana.
          13:32
          Programové prohlášení vlády
            Jiří Rusnok vytáhne zítra ve sněmovně programové prohlášení, ve kterém najdou své priority jak strany bývalé opozice, tak i někdejší koalice.
            15:35
            Výroba bomb v Jemenu
              Spojené státy nařídily všem Američanům, aby okamžitě opustili Jemen. Spolu s Brity taky evakuovaly své tamní ambasády. Opatření souvisí se zvýšenou hrozbou teroristických útoků.
              18:04
              Navyšování zásob ropy
                O 100 tisíc tun ropy víc než za půl druhé miliardy musí zvýšit nouzové zásoby - požaduje to Evropská unie. Ta změnila výpočet, podle kterého musí surovina v případě ohrožení vydržet nejméně 90 dnů.
                20:16
                Čistota vzduchu jako indikátor nemocí nenarozených dětí
                  V karvinské porodnici začal unikátní výzkum - lékaře zajímá, jak znečištěné ovzduší ovlivňuje zdraví těhotných žen i dětí, které pak přivedou na svět.
                  23:03
                  Střídání ústavních soudců
                    Po dvou dekádách svlékají talár dva služebně nejstarší ústavní soudci - Vojena Güttlera a Pavla Holländera jmenoval ještě Václav Havel. Naposledy rozhodovali o zrušení poplatků za pobyt v nemocnici. Nástupce jmenuje prezident Zeman zítra.
                    25:23
                    Kontroly hromosvodů
                      Upozornění hasičů - ti apelují na majitele domů, aby si pravidelně nechali kontrolovat hromosvody. Ty, které blesk přímo zasáhl, pak co nejrychleji.
                      27:07
                      Špinavé peníze
                        Peníze - to nejšpinavější, na co člověk během dne sáhne. Názor podle průzkumu společnosti MasterCard sdílí 80 procent Evropanů.
                        28:54
                        Proces roku
                          Zítra začíná nejočekávanější a nejsledovanější soud roku. V procesu s Davidem Rathem a deseti dalšími lidmi jde o korupční praktiky a manipulaci s dotacemi.
                          32:36
                          Obžaloba versus obhajoba
                            Státní zástupce Petr Jirát – muž, který bude přesvědčovat soud, že David Rath a další opravdu patří za mříže.
                            34:59
                            Jak se připravuje proces s Rathem
                              David Rath dorazí k soudu přesně 450 dní poté, co ho zadržela policie. Pro nejsledovanější proces roku je vše připraveno.
                              37:27
                              Zaměstnanecké benefity
                                Mobil nebo stravenky - dřív v práci cosi navíc - dnes skoro samozřejmost. Podniky ve vstřícnosti k zaměstnancům pokročily - i v době recese nabízejí vzdělávací kurzy, sport nebo rehabilitace.
                                39:18
                                Vstřebávací zdravotnické síťky
                                  Místo kousku kovu, který v těle pacienta zůstává natrvalo, síťka, co se sama rozpustí. Novou zdravotní pomůcku teď začaly proplácet zdravotní pojišťovny.
                                  41:20
                                  Nová éra pro Washington Post
                                    Novým majitelem Washington Post je internetový magnát Jeff Bezos.
                                    43:19
                                    V Hradci řádí zabiják stromů
                                      Stromy v Hradci Králové ničí neznámý vandal. Dělá to plánovaně a systematicky. Pracovníci tamních technických služeb už našli několik stromů, které někdo úmyslně navrtal a napustil žíravinou.
                                      45:02
                                      Nový projekt Libeskinda
                                        Architektura musí mít příběh jako každý člověk - slova jednoho z nejlepších současníků v oboru Daniela Libeskinda - kromě jiného autora nové podoby Světového obchodního centra v New Yorku, které nahradí dvojčata zničená 11. září 2001.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž52 minut
                                        Další díl
                                        7. srpna 2013

                                        Přehled dílů

                                        Stopáž54 minut

                                        9. května

                                        9. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        9. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        9. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        8. května

                                        Den vítězství — Oslavy Dne vítězství — Pieta v Brně — Vzpomínka v Hrabyni — Prezident Petr Pavel jmenoval nové generály — Den vítězství v Evropě — Povstání proti německým okupantům — Operace v Rafáhu — Útok na německého politika — Zlaté rezervy ČNB — Splašený kůň — Útoky na ukrajinskou infrastrukturu — Výnosy ruských aktiv — Trampoty člověka Sekory — Konečná podoba migračního balíčku — Rekordně teplý duben 2024 — Olympijský oheň dorazil do Marseille — Boeingu 767 selhal příďový podvozek — První turisté v kempech — Vyšší daň z nemovitosti — Daň z nemovitosti — Výtěžek z daně z nemovitosti — Jednání poslanců o korespondenční volbě — Hlavní líčení s Donaldem Trumpem — Přípravy na MS v hokeji — V Česku chybí pediatři — Série úprav sjezdů a nájezdů z D1 — Trh s biopotravinami roste — Si Ťin-pching v Bělehradě — Přesun sedmimetrové kapličky — Pražské metro slaví padesáté výročí — Dokument o ukrajinských sportovcích

                                        8. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        8. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        8. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        7. května

                                        Kandidát na uvolněné místo ministra — Priority ministerského kandidáta — Kdo je Marek Ženíšek — Izraelské jednotky v Rafahu — Dohoda o příměří — Podmínky příměří přijatelné pro Izrael — Úřední změna pohlaví — Údajné zmaření atentátu na ukrajinského prezidenta — Pokles průmyslu i stavebnictví — Rozpočtové určení daní — Útoky na německé poitiky — Putin složil prezidentskou přísahu — Všechny barvy samoty s Milenou Steinmasslovou — Policejní dohled nad hokejovým mistrovstvím — Produkce českých pivovarů — Dopravní kolaps po nehodě na okruhu — Omezení dodávek léku pro alergiky a astmatiky — Tornádo u Adamova — Bouřky na jihu Čech — Předpověď počasí — Kompenzace za úrodu poškozenou mrazy — Firma Malina v konkurzu — Vyšetřování výrobce letadel Boeing — Razie u europoslance Kraha — Nový děkan Národhospodářské fakulty VŠE — Čínský prezident ve Francii — Vláda o hnědouhelných jámách — Ocenění novináři — Zdvihadlo na Slapech — Zapojení zdravotníků z ciziny — Nastražené kamení na kolejích — Kontroly nelegální migrace — Diagnostika chronické únavy — Noční běh pro Světlušku

                                        7. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        7. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        7. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž54 minut

                                        6. května

                                        Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — Zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                        6. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        6. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        6. 5. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        5. května

                                        Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                        5. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        5. května

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        5. 5. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám