46 minut

14. července 2013

Část: Číná se otevírá turistům

Obsah dílu

Headlines — Sobotka versus Nečas — Vydání Nečase — Pokračování kauzy Nagyová — Zadržení demonstranti — Napětí v Duchcově — Zimmerman shledán nevinným — 15 let od opoziční smlouvy — Ochranka šéfky ERÚ — Tuzemský trh s drogami — Vliv marihuany na psychiku — Dánští filmaři v Česku — Léčba obětí metylalkoholu — Čekání na královského dědice — Reportér ČT mezi policejními adepty — Potraviny na pranýři — Ve vězení kvůli pochybení soudu — Odškodnění pro nespravedlivě odsouzené — Číná se otevírá turistům — Jak na náhradu škody? — Klidný průběh festivalu

Části dílu

00:04
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:43
    Sobotka versus Nečas
      Ministr financí Jan Fischer má veřejně vysvětlit, jak přišel k penězům na doplacení dluhů za prezidentskou kampaň - jinak by měl z postu odejít. Takový je názor ČSSD.
      03:06
      Vydání Nečase
        Mandátový a imunitní výbor se bude ve středu poprvé zabývat tím, jestli doporučí vydání Petra Nečase k trestnímu stíhání.
        06:30
        Pokračování kauzy Nagyová
          Bývalá šéfka kanceláře Petra Nečase Jana Nagyová bude zítra vypovídat u soudu v Praze. Jako svědkyně v kauze zveřejnění odměn, které dostala od Úřadu vlády.
          08:22
          Zadržení demonstranti
            Policie se zhabývá včerejším zásahem v Českých Budějovicích. Třetí sobotu po sobě musela zasahovat na protiromském protestu na sídlišti Máj.
            12:00
            Napětí v Duchcově
              A dozvuky má taky včerejší akce v Duchcově na Teplicku, která měla podpořit právě demonstraci v Českých Budějovicích. Přišlo na ni asi 50 lidí.
              12:46
              Zimmerman shledán nevinným
                George Zimmerman, obviněný ze zabití černošského mladíka Travona Martina na Floridě, je nevinný. Šestičlenná ryze ženská porota po dvou dnech rozhodla, že se příslušník dobrovolné hlídky bránil, když Martina zastřelil.
                14:57
                15 let od opoziční smlouvy
                  Od vzniku opoziční smlouvy, kterou uzavřeli někdejší šéfové levice a pravice - Miloš Zeman a Václav Klaus, je to už 15 let. A dodnes to budí emoce.
                  17:22
                  Ochranka šéfky ERÚ
                    Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková má stále policejní ochranku. Jak zjistila ČT, počet jejích členů se ale hodně snížil.
                    18:54
                    Tuzemský trh s drogami
                      Vietnamští výrobci drog by si měli odpykávat tresty ve své zemi: Chystanou dohodou chce Česká republika zatlačit na asijské velkopěstitele.
                      21:02
                      Vliv marihuany na psychiku
                        Právě šlechtěná marihuana, která je u nás k dostání na černém trhu, může častěji vyvolávat psychické poruchy než přírodní konopí. Ukázala to studie Národního ústavu duševního zdraví.
                        22:46
                        Dánští filmaři v Česku
                          Poslední natáčecí dny v Česku má před sebou štáb dánského historického seriálu 1864. Ten je dosud největší investicí v dějinách dánské televizní produkce.
                          25:30
                          Léčba obětí metylalkoholu
                            Pojišťovny začaly nemocnicím proplácet nákladnou léčbu lidí otrávených metylakoholem. Mluví zatím o třinácti milionech korun - peníze chtějí teď po vinících kauzy metanol.
                            26:59
                            Čekání na královského dědice
                              Velká Británie dál čeká na to, kdy se narodí následník trůnu. A spolu s ní desítky novinářů, kteří obléhají nemocnici Saint Mary v Londýně.
                              28:05
                              Reportér ČT mezi policejními adepty
                                Pět set volných míst a příští rok pravděpodobně stovky dalších - policie hledá nové lidi. Náborové testy totiž většina zájemců nezvládá.
                                30:02
                                Potraviny na pranýři
                                  Web Potraviny na pranýři funguje už rok. Portál, který spustila Státní zemědělská a potravinářská inspekce, začal jako první zveřejňovat fotografie a popis konkrétního zboží, které má k dokonalosti daleko.
                                  32:15
                                  Ve vězení kvůli pochybení soudu
                                    Dva roky seděl ve vězení a přitom nic neprovedl. Očištění pro bývalého ředitele banky v Boskovicích na Brněnsku přišlo až zpětně.
                                    35:25
                                    Odškodnění pro nespravedlivě odsouzené
                                      Za poslední tři roky muselo Ministerstvo spravedlnosti takto odškodnit 16 lidí. V závislosti na případu může nespravedlivě odsouzený dostat až 1500 korun za den strávený ve vězení.
                                      37:46
                                      Číná se otevírá turistům
                                        S naším cestovatelským seriálem se tentokrát podíváme do Číny. Cestování a dovolenou tam ještě před třiceti lety spojovali s dekadentními zvyky buržoazních společností.
                                        40:18
                                        Jak na náhradu škody?
                                          Lepší postavení pro ty, kterým někdo něco zničí nebo poškodí. Zajistit ho má nový občanský zákoník.
                                          44:13
                                          Klidný průběh festivalu
                                            Festival Masters of Rock ve Vizovicích po čtyřech dnech končí. Letošní ročník přilákal víc než dvacet tisíc lidí. Podle policie se obešel bez větších problémů a mohl by tím patřit mezi nejklidnější v historii.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž49 minut
                                            Další díl
                                            15. července 2013

                                            Přehled dílů

                                            Stopáž55 minut

                                            15. května

                                            Headlines — Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                            15. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž55 minut

                                            15. května

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            15. 5. 2024 na ČT24
                                            Stopáž54 minut

                                            14. května

                                            Headlines — Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                            14. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            14. května

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            14. 5. 2024 na ČT24
                                            Stopáž54 minut

                                            13. května

                                            Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                            13. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            13. května

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            13. 5. 2024 na ČT24
                                            Stopáž48 minut

                                            12. května

                                            Nižší než plánované výdaje na obranu — Modernizace české armády — Výdaje na obranu — Válka na Ukrajině — Volby do Evropského parlamentu — Medvěd ve Zlíně — Vazby pro podvodníky — Otevření památníku v Letech pro veřejnost — Požár nákupního centra ve Varšavě — Zahradnictví plná zákazníků — Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro — Odložené přijetí eura — Debata o přijetí eura — Opravené testy v Dipsy — Vývoj inflace — Odhalení množírny psů na Olomoucku — Pokles spotřeby piva — Produkce piva v ČR — Potíže hospod na venkově — Vojenské dodávky pro Rusko — Kompenzace pěstitelům za mrazy — Dodržování zákazu kočárů — Operace dětí se vzácnou nemocí — Parlamentní volby v Katalásnku — 30 let od krachů bank — Traktor zastavil vlaky — Opravy katedrály Notre-Dame — Výsledky Eurovize

                                            12. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž48 minut

                                            12. května

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            12. 5. 2024 na ČT24
                                            Stopáž49 minut

                                            11. května

                                            Končí Národní rozvojový fond — Fond nepodpořil ani jeden projekt — Nová bankovní daň na Slovensku — Boje v Gaze — Policejní dohled nad akcemi v hlavním městě — Němečtí Rammstein v Letňanech — Válka na Ukrajině — Protesty v gruzínském Tbilisi — Vykradené chaty a chalupy — Nehoda na Plzeňsku — Vyloučení z Eurovize — Adaptace románu Bílá Voda v Národním divadle — Peněžité tresty za zločiny — Systém nemocenského pojištění — Unikátní rekonstrukce obličeje mladé ženy — Varování před medvědem na Zlínsku — Polární záře nad Českem — Zahájení hlavní sezóny v českých lázních — Lázeňský pobyt — Zkušenosti s pobytem v českých lázních — Slatinné koupele v Třeboni — Český export na Ukrajinu — Záplavy v Afghánistánu — Zdržení na cestě do Krkonoš — Krádež části trakčního vedení — Úprava mysliveckého zákona — Gaia - jméno nejmladší gorily v pražské zoo — Rozloučení s mladým fotbalistou — Běh pro Paměť národa — 10. ročník stepařského festivalu v Plzni

                                            11. 5. 2024 na ČT1
                                            Stopáž49 minut

                                            11. května

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            11. 5. 2024 na ČT24

                                            Události na sociálních sítích

                                            Napište nám