23 minut

15. srpna 2005

Část: Před 60-ti lety kapitaluce Japonska

Obsah dílu

Headlines — Vítězslav Jandák: nový šéf kultury — Smrt v letadle: co se stalo? — Letadla v Česku: přísné kontroly — Odchod policejního prezidenta: kdo místo něj? — Gaza: vrcholí přípravy na odsun — Aceh: mírová dohoda — Nová irácká ústava? — Dům prodali, peníze nevrátili — Místo soudu peníze na ruku — Platby za lékařkou péči? — Poslanci: chceme zabránit krádežím — Před 60-ti lety kapitaluce Japonska — Stávka ve Finsku: EU bez papíru — Chmelové kombajny: vyjely předčasně — Drsná romantika v krkonoších

Části dílu

00:05
Headlines
    Přehled zpráv
    00:49
    Vítězslav Jandák: nový šéf kultury
      Novým ministrem kultury bude Vítězslav Jandák. Herec a ředitel dětského filmového festivalu ve Zlíně je podle premiéra nejlepší ze tří kandidátů, které měl k dispozici.
      02:29
      Smrt v letadle: co se stalo?
        Na palubě kyperského letounu, který se včera zřítil nedaleko Atén na lince z Larnaky do Prahy, nebyl žádný český občan.
        04:58
        Letadla v Česku: přísné kontroly
          Úřad civilního letectví i tuzemské aerolinie se shodují, že u letadel, která podléhají českému dozoru, je podobná havárie velmi nepravděpodobná.
          07:00
          Odchod policejního prezidenta: kdo místo něj?
            Jméno nového policejního prezidenta by mělo být známo do středy.
            08:47
            Gaza: vrcholí přípravy na odsun
              Napětí a potyčky s policií provázejí nucený odchod židovských osadníků z pásma Gazy. Ani mohutné protesty nepřesvědčily izraelskou vládu, aby od vyklízení osad upustila.
              10:23
              Aceh: mírová dohoda
                Povstalci z provincie Aceh podepsali s indonéskou vládou mírovou dohodu, která má ukončit skoro třicetileté vzájemné boje.
                10:57
                Nová irácká ústava?
                  V závod s časem se změnilo jednání o nové irácké ústavě. 15. srpen je poslední datum, kdy má přijít do parlamentu.
                  11:24
                  Dům prodali, peníze nevrátili
                    Prostějov připravil žalobu na manžele Hangurbadžovi. Bývalí obyvatelé romské kolonie u sv. Anny dostali od města půjčku skoro 400 tisíc korun na pořízení domu, který ale nesměli prodat.
                    13:03
                    Místo soudu peníze na ruku
                      Zdeněk Valečko z Karlových Varů se soudí se Stavební spořitelnou České spořitelny - kvůli poplatkům. Před třemi lety - když uzavíral stavební spoření - stálo vedení účtu dvě stovky měsíčně.
                      14:59
                      Platby za lékařkou péči?
                        Zástupci nemocnic, pojišťoven a ministerstva se znovu nedohodli na platbách. Nemocnice chtějí za následnou péči 113 procent loňských příjmů - jak to stanoví vyhláška resortu zdravotnictví.
                        15:25
                        Poslanci: chceme zabránit krádežím
                          S návrhem novely zákona o odpadech přišla část poslanců z Moravy - nelíbí se jim, že sběrny vykupují železo, které je mnohdy kradené a chtějí to změnit.
                          17:08
                          Před 60-ti lety kapitaluce Japonska
                            Před šedesáti lety kapitulovalo Japonsko. Definitivně tak skončila 2. světová válka. Japonský premiér Džuničiro Koizumi se omluvil okolním zemím za útoky a okupaci.
                            17:34
                            Stávka ve Finsku: EU bez papíru
                              Evropě chybí kvalitní papír. Kvůli sedmitýdennímu zastavení výroby ve Finsku je dnes po celé Evropě nedostatek papíru na tisk časopisů.
                              18:57
                              Chmelové kombajny: vyjely předčasně
                                Žatecko pomalu přichází o to nejcennější, co má - o chmelnice. Nedávná vichřice jich tam úplně zplundrovala přes 100 hektarů a zemědělci museli začít předčasně sklízet.
                                20:32
                                Drsná romantika v krkonoších
                                  Samozřejmá součást moderní civilizace jako jsou elektřina nebo pevná telefonní linka se pořád vyhýbají Klínovým boudám v Krkonoších.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž23 minut
                                  Další díl
                                  16. srpna 2005

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž55 minut

                                  31. května

                                  31. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  31. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  31. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  30. května

                                  Ministři zemí NATO v Praze — Blinken ocenil českou muniční iniciativu — Přípravy na summit NATO ve Washingtonu — Vojenská pomoc Ukrajině — Fond na pomoc Ukrajině — Reforma penzí prošla sněmovnou — Reforma penzí ve Sněmovně — Izrael kontroluje nárazníkovou zónu mezi Egyptem a Gazou — Odsouzení aktivisté v Hongkongu — Nová zelená úsporám Light — Nové silnice a obchvaty na Vysočině — Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka — Trestní proces s exprezidentem Trumpem — Na sídlišti v Chomutově hořel byt — Prezident přijal hokejisty na Hradě — Varování před dešti — Praha mění pravidla parkování — Zdražování parkovného v Praze — Problémy s parkováním v Praze — Města se potýkají s nedostatkem parkovacích míst — Kokain ve Sněmovně — Nejčastější jména — Výbuchy sopky na Islandu — Boj o nejsledovanější televizi na Slovensku — Redefinice znásilnění v Senátu — Německo zruší kontroverzní poplatek za plyn — Debaty ČT před eurovolbami — Peníze na záchranu pevností Terezín a Josefov — V Praze začal veletrh vědy — Amnestie pro katalánské separatisty — Britský parlament se formálně rozpustil — Sečení trávy u silnic — Začal filmový festival ve Zlíně

                                  30. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  30. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  30. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  29. května

                                  Stávka zaměstnanců soudů — Stávka zaměstnanců soudů — Průměrný plat zaměstnanců soudů — Vývoj bojů v Pásmu Gazy — Prezident Pavel v Ammánu — Převozy nelegálních migrantů — Příspěvky na péči — Brno má vlastní stavební pravidla — Foltýn bude vládním koordinátorem strategické komunikace — Problémy s nelegální migrací v Polsku — KLDR vyslala do Jižní Koreje balony s odpadky — Divadelní představení Forman — Ministři NATO v Praze — Důchodová reforma ve Sněmovně — Vlci na Vysočině zaútočili na stádo ovcí — Ocenění českých hokejistů — Na Islandu opět vybuchla sopka — Pacientů s roztroušenou sklerózou přibývá — Povinný sběr textilu — Třídění odpadu — Většina textilu končí na skládce — Nový projekt nemocnice v Českých Budějovicích — Křetínský může převzít britskou poštu — Parlamentní volby v JAR — Soud s Trumpem spěje ke konci — Větší ochrana obětí domácího násilí — V mostecké nemocnici hořela trafostanice — Agrovoltaika v Litomyšli — Nová bezpečnostní opatření na Slovensku — Dopady sesuvu půdy na Papui-Nové Guineji — Přípravy na 80. výročí vylodění a bitvy o Normandii — Případ bývalých příslušníků StB — Útlum těžby na lomu ČSA — Pekelný závod v Chrudimi — Počítačová hra Vivat Slovakia — Vykolejený vlak — Včelí úly na radniční věži v Ostravě

                                  29. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  29. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  29. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  28. května

                                  Platy soudců — ÚS o snížení platů soudců — Základní platy soudců — Jednání o pomoci Ukrajině — Evropští lídři v Praze — Reforma penzí — Poslanci o důchodové reformě — Další údery v Rafahu — Vyšetřování útoku v Rafahu — Opera Libuše na Pražském jaru — Kauza exsoudce Sováka — Studie k černému kašli — Disciplinární řízení vůči Okamurovi — Bouře v USA mají 23 obětí — Stavba tunelu na dálnici D3 — Housle Pavla Šporcla — Zájem o rekvalifikace roste — Konzumace alkoholu v Česku — Kuřáci v Česku — Češi pijí méně piva — Vězení za zapálení squatu — Silné bouřky na severovýchodě Čech — Napětí v Gruzii — Soud zamítl Zemanovu žalobu — Dotace na fotovoltaiku — Problémy dětí s rodiči ve vězení — Hosté a program festivalu Karlovy Vary — Trump je první trestně stíhaný exprezident USA — Slova papeže o homosexuálech — Řidiči MHD si nesmějí pouštět hudbu — Zlatá tretra v Ostravě — Vydrám se na Šumavě daří

                                  28. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  28. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  28. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  27. května

                                  Oslavy hokejového zlata — Oslavy na Staroměstském náměstí — Čeští hokejisté jsou mistři světa — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Podpora dostupného bydlení — Údery v Rafahu — Ukrajinci zasáhli Rusům radar — Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem — Dezinformační aktivity z Ruska a Číny — Nové protiruské sankce — Sesuvy půdy na Papui-Nové Guineji — Nákaza černým kašlem — Výročí operace Anthropoid — Zájem o zájezdy do Chorvatska — Krajské, senátní a obecní volby — Soud přerušil případ požáru v Českém Švýcarsku — Čeští hokejisté jsou mistři světa — Atmosféra na šampionátu — Prezident pogratuloval hokejistům — Oslavy hokejových mistrů — Celková sledovanost — Finále mistrovství světa na obrazovkách — Stávka justičního personálu — Emmanuel Macron v Drážďanech — Dominik Feri nastoupil do vězení — Summit představitelů Jižní Koreje, Číny a Japonska — Čeští studenti obsadili ve finále European Money Quiz druhé místo — Demolice mostu v Semilech — Čeští vojáci cvičí v Litvě — Vrcholí festival Divadelní svět v Brně — Cena Olgy Havlové — Palírnám končí sezóna — Čapí hnízda v ohrožení

                                  27. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  27. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  27. 5. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám