28 minut

13. března 2016

Obsah dílu

Kambodža: Angkor — Bahrajn: Manáma — Francie: Muzeum

Části dílu

00:57
Angkor
    Kambodža má za sebou krvavou minulost spojenou s Rudými Khméry a krutým diktátorem Pol Potem. Naštěstí už je to ale opravdu jen minulost. A jak říká autorka následující reportáže Markéta Nešlehová – Kambodža je krásná. Markéta se do země pravidelně vrací, zamilovala si ji. Dnes vás vezme do Angkoru, což je jak jistě dobře víte, tamní nejvýznamnější památka, zapsaná na seznamu UNESCO. Vezme vás ale i mezi místní obyvatele, doslova až k ním domů.
    09:58
    Manáma
      Víte, jaká je nejoblíbenější destinace obyvatel arabských zemí Blízkého východu? Jednoznačně Bahrajn. Ročně ho navštíví dva miliony turistů a všichni bez výjimky většinu času stráví v hlavním městě Manámě. Reportáž tam pro Objektiv natočil Stanislav Bartůšek, takže tušíte, že řeč bude i o sportu. Vezme vás třeba na tamní dostihové závodiště, do takové Bahrajnské Chuchle.
      19:00
      Muzeum
        Říká vám něco jméno Frank Gehry? Ano, je to ten slavný architekt, který je spoluautorem i takzvaného tančícího domu v Praze. Další jeho slavná stavba vyrostla v Paříži. A je dost pravděpodobné, že se stane jednou z jejích hlavních lákadel. Je to budova muzea, která vyrostla uprostřed Bouloňského lesíku. A je opravdu nádherná, připomíná ohromnou loď, která jakoby proplouvala městem. A dokonce tam najdete i nemalou českou stopu.
        25:24
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          20. března 2016

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám