28 minut

24. listopadu 2013

Část: Češi v Iráku

Obsah dílu

Rakousko: Wachau — Irák: Češi v Iráku — Německo: Cihlový most

Části dílu

00:57
Wachau
    Míříme do Rakouska, konkrétně do malebného údolí Wachau. Až se někdy budete někdy řítit po rakouské dálnici z Lince do Vídně či naopak, dopřejte si menší zdržení, sjeďte na vedlejší silnici, která kopíruje tok Dunaje, a udělejte si tady malou zastávku. Objektiv vás přesvědčí, že to rozhodně stojí za to, čeká vás výprava z Melku do Kremže. Navštívíme největší benediktinský klášter na světě, nebo malebné městečko uprostřed místních vinic. A těšit se můžete i na nejstarší sošku objevenou v této oblasti.
    09:26
    Češi v Iráku
      Objektiv vás vezme do Iráku. Ukážeme vám ho v úplně jiném světle, než jak ho vnímá většina z nás z televizního zpravodajství. Dokumentaristka Jarmila Štuková tam natáčela se skupinkou složenou ze tří Čechů a jednoho Slováka, kteří v Iráckém Kurdistánu staví vodní přehrady. Podělí se s vámi o to, co je na životě v Iráku nejvíc překvapilo. A těšit se můžete i na jeden hotel se zajímavým jménem. Budete možná příjemně překvapeni.
      20:14
      Cihlový most
        Mostů, které mají přízvisko nej, jsou po světě desítky. Nejkratší, nejdelší, nejstarší, nejdéle stavěný a tak dále. Ale víte, že ten, který nese označení největší cihlový, stojí nedaleko českých hranic? Najdete ho v Sasku, nedaleko města Reichenbach a jmenuje se Göltzschtalbrücke. A jak sami uvidíte, stavitelé ho, přesně v duchu tradiční německé důslednosti, dokonce vybavili neméně impozantní kopií. A oba mosty slouží spolehlivě dodnes.
        25:33
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          1. prosince 2013

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám