28 minut

18. srpna 2013

Obsah dílu

Švýcarsko: Luzern — Chorvatsko: Papuk — Slovensko: Bryndzové halušky

Části dílu

01:06
Luzern
    Na začátku zamíříme do země Helvetského kříže. Je tu Švýcarsko a my se vydáme do Luzernu, hlavního města stejnojmenného kantonu přímo v centru alpské republiky. Spolu s reportérem a režisérem Václavem Milerem se projdeme historickým centrem, navštívíme největší dopravní muzeum ve Švýcarsku a tak trochu netypicky nahlédneme i do běžného života Švýcarů. Pozveme vás na jedno utkání sportu, o kterém jste možná slyšeli poprvé v Objektivu. Říkají mu hornussen.
    11:39
    Papuk
      Chorvatska není nikdy dost – myslí si nejspíš většina Čechů a my k tomu můžeme dodat, že mají určitě pravdu. To by vám jistě potvrdil i režisér a milovník této země František Karvánek. Systematicky pro Objektiv mapuje už léta téma chorvatských přírodních parků a dnes pro nás připravil pozvánku do pohoří Papuk ve Slavonii. Čekají nás ideální terény pro lezce, bohatá flóra i místa k romantickým výšlapům.
      20:46
      Soutěž
        21:27
        Bryndzové halušky
          Finále patří Slovensku a hlavně tamnímu zpravodajovi České televize Davidovi Miřejovskému. Spolu s ním ochutnáme národní jídlo – bryndzové halušky. Ovšem nebudou jen tak nějaké halušky – vám divákům Objektivu je naservírujeme v top kvalitě, a to přímo na výročním mistrovství světa ve vaření a konzumaci této klasické slovenské krmě.
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          25. srpna 2013

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám