26 minut

1. listopadu 2009

Část: Španělsko: Sierra Nevada

Obsah dílu

Španělsko: Sierra Nevada — Thajsko: Bangkok — Afghánistán: Kábul

Části dílu

00:53
Španělsko: Sierra Nevada
    Sierra Nevada, sněžné hory. Bílá čepice a vrchol španělské Andalusie. Po Alpách jsou to druhé nejvyšší hřebeny v Evropě a současně také biosférická rezervace UNESCO. Horský region kopíruje na jižní hraně Pyrenejského poloostrova pláže Středozemního moře a krajka jejich písků bývá za dobrého počasí dobře vidět i z tisícových vrcholů. Lyžování, koupání i výlety nejsou žádný problém. Ideální kombinace pro cestování a relax jakéhokoli druhu.
    08:22
    Thajsko: Bangkok
      Do thajského Bangkoku každoročně zavítají tisíce českých turistů. Projedou se po řece Čaoprája, prohlédnou si královský palác, navštíví tržiště a nákupní centra. Jen málokoho ale napadne projít si Bangkok jako spirituální centrum thajského království. A právě to dnes s Objektivem uděláme. Kolik podob má duchovní tvář tohoto uspěchaného velkoměsta?
      15:55
      Soutěž
        Zůstáváme v Thajsku – z kolika dílů se vyrábí rituální budhistická miska?
        A) 8
        B) 14
        C) 42
        16:30
        Afghánistán: Kábul
          Kábul. Co o něm víme? Hlavní město země zmítané válkou. Metropole, která nemá a nemůže mít nejlepší image. Alespoň na první pohled. Na ten druhý ale objevujeme zralou krásku, o níž se i v hluboké historii přetahovali velcí dobyvatelé a hrdé armády. Město na obyvatele dvakrát větší než Praha, plné života, přívětivých a statečných lidí, v jejichž společnosti je dobré pobýt. Pojďme to teď také na chvíli vyzkoušet – s Tomášem Etzlerem.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          8. listopadu 2009

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám