27 minut
Terra musica

18. září 2013

Část: Flash mob Filharmonie Brno

Obsah dílu

King’s Singers — Workshop Radka Baboráka — Flash mob Filharmonie Brno

Části dílu

00:22
King’s Singers
    V zářijovém vysílání pořadu Terra musica z Brna a jižní Moravy nabídneme reflexi prázdninových hudebních událostí. Jednou z nich byl koncert světoznámého souboru The King’s Singers na znojemském festivalu. Fenomenální vokální sexteto představilo repertoár renesanční polyfonie. Lze se proto těšit na díla C. Monteverdiho, C. Gesualda da Venosy, S. Rossiho Hebreoa a dalších.
    08:16
    Připravujeme: Capella Anna
      10:23
      Workshop Radka Baboráka
        V srpnu jsme také zastihli jednoho z nejžádanějších hornistů současnosti Radka Baboráka na orchestrálním kurzu pro mladé umělce v Litomyšli. Na programu zkoušek jednotlivých nástrojových skupin byla díla J. Brahmse, G. F. Handela a J. G. Páleníčka. Baborákův způsob práce s mladými muzikanty Vám představíme v naší krátké dokumentární reportáži.
        18:30
        Pozvánka: Festival Moravský podzim
          19:34
          Flash mob Filharmonie Brno
            Flash Mob je blesková akce, při níž se v předem určený čas na předem určeném místě vyskytne větší počet lidí spojených společným záměrem. Tím může být happening, tanec nebo třeba hudba. První Flash mob v České republice nedávno uskutečnila Filharmonie Brno. V nákupní galerii Vaňkovka se postupně scházeli hudebníci v přestrojení za prodavače, uklízečky či turisty, aby nic netušící okolí překvapili provedením Smetanovy Vltavy. Na chvíli se k nim připojil i renomovaný houslový virtuóz Pavel Šporcl.
            Přehrát celé video
            Stopáž27 minut
            Další díl
            2. října 2013

            Terra musica na sociálních sítích

            Napište nám