27 minut
Terra musica

27. prosince 2010

Část: Šárka (světová premiéra původní verze z roku 1887)

Obsah dílu

Šárka (světová premiéra původní verze z roku 1887) — Výlet pana Broučka do Měsíce Pamely Howard — Káťa Kabanová Roberta Wilsona — Věc Makropulos z Moskvy

Části dílu

00:24
Šárka (světová premiéra původní verze z roku 1887)
    Zavítáme na další světovou premiéru. Původní verze Janáčkovy prvotiny, opery Šárka z roku 1887, se na prknech divadla Reduta v komorním obsazení ujal mladý dirigent Ondrej Olos a režijního nastudovaní pak Kristiana Belcredi.
    07:02
    Výlet pana Broučka do Měsíce Pamely Howard
      Další Janáčkova opera zazněla na festivalu ve světové premiéře, tentokrát z roku 1907. Tato nová brněnská inscenace Výletu pana Broučka do Měsíce v původní verzi je dílem dirigenta Jaroslava Kyzlinka a britské režisérky a scénografky Pamely Howardové.
      13:23
      Káťa Kabanová Roberta Wilsona
        Před koncem roku vám tedy nabídneme reportáž z moravské premiéry opery Káťa Kabanová, již v červnu uvedlo po osmnácti letech Národní divadlo v Praze. Režie inscenace se ujal světoznámý mág jeviště s nezaměnitelným divadelním rukopisem, americký režisér Robert Wilson.
        18:48
        Věc Makropulos z Moskvy
          V Mahenově divadle se také představilo Moskevské hudební divadlo "Helikon-Opera" s provedením opery Věc Makropulos dirigenta Vladimira Ponkina a režiséra Dmitrije Bertmana.
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          5. ledna 2011

          Terra musica na sociálních sítích

          Napište nám