Kuřátko plněné brambůrky

2 porce
2 minikuřata
sůl a pepř
250 g brambor
6 stroužků česneku
6 plátků anglické slaniny
2 dcl bílého vína
olivový olej
hrst bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn)
Brambory omyjte, uvařte do skoroměkka, pak je nechte okapat a vystydnout. Osolte je, opepřete, nakrájejte a smíchejte s bylinkami. Směs zakápněte olivovým olejem. Polovinou brambor naplňte kuřata a ta položte do pekáče spolu se stroužky česneku a zbylými brambůrky. A šup s nákladem do trouby předehřáté na 220 °C.
Po půlhodince položte na kuřátka anglickou slaninu a ještě 15 minut je zapékejte. Hotovo? Kuřata vyndejte z pekáče a pekáč postavte na plotnu. Do výpeku vlijte víno a šťávu pěkně zvolna prohřívejte. Vznikne vynikající lahůdka. Máte-li chuť, můžete ji dochutit trochou smetany, ale není třeba.
Ohodnoťte tento recept: