Rybí klobásy
9 kg plevelných ryb (plotice, perlín, karas apod.)
3 kg vepřového bůčku (může být i tučnější sekaná)
česnek
sůl
pepř
15 g drceného kmínu
10 g majoránky
mletá pálivá paprika
mletá sladká paprika
cca 1/2 l rybího vývaru
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře, ze kterých připravíme vývar klasickým způsobem. Rybí maso dvakrát až třikrát najemno pomeleme, abychom zlikvidovali jemné mezisvalové kůstky. Vepřový bůček pomeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách připravený vývar. Jakmile je směs hustá a kompaktní, necháme ji přibližně 2-3 hodiny odležet. Pak směs naplníme do střívek. Udíme při teplotě cca 90 °C po dobu 5 hodin.
Ohodnoťte tento recept: