Maso

Slavnostní kuře

1 kuře
300 g soli
150 g cukru
1 bobkový list
100 g másla
3 l vody

Sůl a cukr zalijte litrem vroucí vody a rozmíchejte, přidejte bobkový list a nechte zchladnout. Kuře vložte do velkého hrnce, zalijte 2 litry zbývající studené vody a přilijte litr nálevu. Na 24 hodin uložte přikryté pokličkou do lednice. Osušené kuře spolu s máslem vložte prsíčky dolů do pekáče. Přikryjte poklicí a pečte 15 minut cca na 250 °C. Poté snižte teplotu na 180 ºC a opět po 15 minutách sejměte poklici. Za občasného podlévání pečte kuře dalších 45 minut. Po vypnutí trouby je nechte ve vlažné troubě 15 minut odpočinout, maso tak dostatečně zkřehne.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl