Ovocná jídla
Vizovický ovocný špíz
200 g hrušek
200 g jablek
hrst sušených meruněk
hrst sušených švestek
1 dl slivovice
šlehačka
skořice
vanilkový cukr
máslo
citrónová šťáva
lístky máty
Hrušky a jablka nakrájíme na měsíčky a střídavě se sušenými meruňkami a švestkami je napichujeme na jehly. Pokapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a krátce grilujeme. Po dokončení posypeme skořicí s vanilkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou, lístky máty a pokapeme slivovicí.
Omáčka
švestková povidla
med
slivovice
voda
zázvor
Ze švestkových povidel, medu, vody, trošky zbylé slivovice a zázvoru svařením vyrobíme omáčku, na kterou takto upravené špízy pokládáme.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů