Ovocná jídla

Vizovický ovocný špíz

200 g hrušek
200 g jablek
hrst sušených meruněk
hrst sušených švestek
1 dl slivovice
šlehačka
skořice
vanilkový cukr
máslo
citrónová šťáva
lístky máty

Hrušky a jablka nakrájíme na měsíčky a střídavě se sušenými meruňkami a švestkami je napichujeme na jehly. Pokapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a krátce grilujeme. Po dokončení posypeme skořicí s vanilkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou, lístky máty a pokapeme slivovicí.

Omáčka

švestková povidla
med
slivovice
voda
zázvor

Ze švestkových povidel, medu, vody, trošky zbylé slivovice a zázvoru svařením vyrobíme omáčku, na kterou takto upravené špízy pokládáme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl