Karas s pórkem a medem
600 g karase (2–3 kusy)
sůl
hladká mouka
rostlinný olej
1 pór
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce octa
1 lžíce medu
1 lžička solamylu (škrob)
saturejka
Očištěné, vykuchané a omyté karasy osušíme čistou utěrkou. Po obou stranách je nařízneme až ke kostem, osolíme a přeneseme na chladné místo nebo do ledničky, kde je necháme 2 hodiny odležet. Potom ryby poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova. Opečené karasy odložíme pro změnu na teplé místo. V použitém rostlinném oleji osmažíme na proužky nakrájený očištěný pór. K osmaženému póru přidáme sójovou omáčku, ocet, med a promícháme. Přilijeme v trošce vody rozmíchaný solamyl a dochutíme saturejkou. Necháme krátce přejít varem. Připravenou omáčkou přelijeme opečené rybí maso a podáváme nejlépe s rýží.
Ohodnoťte tento recept: