Zadělávaný zajíc

1,5 kg zajíce
sůl a pepř
mouka
3 lžíce olivového oleje
50g másla
1 lžíce rajčatové pasty
Maso naporcujte, oloupejte cibuli, mrkev a celer a nakrájejte vše nadrobno. Maso vložte do hrnce, přidejte bylinky a koření se zeleninou. Zalijte vínem a marinujte v chladnu po 2 dny.
Poté maso z marinády vyjměte, osušte a osolte a opepřete. Obalte v mouce. Marinádu slijte.
V hrnci rozehřejte máslo s olejem a osmažte zajíce na všech stranách. Přidejte posekané vnitřnosti a na chvíli je osmažte. Na vše nalijte marinádu, přidejte rajčatovou pastu a duste na mírném ohni asi 2 1/2 - 3 hodiny.
Maso vyjměte z hrnce a udržujte ho v teple. Přepasírujte omáčku přes síto a je-li příliš řídká, nechejte ji varem odpařit. Vraťte zajíce do omáčky, ohřejte a podávejte horké se snítkou rozmarýnu a s polentou.
Marináda
1 cibule
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru (může být kousek běžného celeru)
2 stroužky česneku
1 bobkový list
6 jalovčinek
10 celých pepřů
1 snítka tymiánu (nebo usušeného)
1 snítka rozmarýnu (nebo sušeného)
6 lístků šalvěje (nebo sušené)
Ohodnoťte tento recept: