Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co se zde jí a pije… Americký dokumentární cyklus

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Italským regionem rozléhajícím se mezi Lombardií a Toskánskem provede Tonyho americký šéfkuchař Michael White, který se zde učil svému řemeslu. Nahlédneme do zákulisí výroby světoznámé šunky culatello, která zraje nejméně dva roky. Nevynecháme ani těstoviny, např. gnocchi s klobásou a krémovou omáčkou squacquerone. Zvládneme i mamutí steaky a prosciutto. Tony si zajezdí na známém okruhu Formule 1 „Enzo e Dino Ferrari Autodromo“. V Modeně ochutnáme pravý balsamikový ocet, jehož výroba se dědí z otce na syna. V Tre Monti zavítáme na vinici, kde se přibližují stoprocentně organickému vinaření. A na závěr navštívíme restauraci San Domenico, v níž provozují styl „vysoké kuchyně“, který se dříve vyskytoval jen v nejmajetnějších kruzích. Zde poznáme jednu z největších gastronomických specialit – Canard a la presse.

Originální názevAntony Bourdain: No Reservations - series 8
Stopáž41 minut
Rok výroby 2011
 ST
ŽánrDokument