Anthony Bourdain se zajímá nejen o to, co v zemi jí a pije… Americký dokumentární cyklus

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

Tonyho průvodcem je svérázný ukrajinský rodák Zamir. Nejprve jedou společně na Krym, který byl v době natáčení ještě nezpochybnitelnou součástí země. V městečku Balaklava si prohlédnou obří podzemní komplex – někdejší úkryt sovětských vojenských ponorek. V pobřežní hospůdce ochutnají rybí speciality a syrový bůček, k němuž se výtečně hodí vodka. Odvážně se vydají do poškozené černobylské elektrárny; v jejím okolí je totiž kvůli unikající radiaci dodnes mrtvá zóna. V Kyjevě si dají typický boršč, jenž je tu k mání v mnoha variacích, a také plněné masové taštičky vareniky nebo Kyjevské kuře, které však Tonyho příliš neoslní. Na chuťovém zážitku mu nepřidá ani Zamirův nápad na destilaci vodky ze slepičinců. V horském městečku Bachčisaraj se dozvíme o minulosti Krymských Tatarů a uvidíme, jak se správně jedí masem plněné placky čibureki. Chybět nebude ani jehněčí a šašlik. Závěrem si Tony pochutná na menu v kyjevském „mekáči“, který svým sortimentem nepokrytě kopíruje hned vedle stojící osvědčený americký fast food…

Originální názevAntony Bourdain: No Reservations - series 7
Stopáž41 minut
Rok výroby 2010
 ST
ŽánrDokument