Polopatě

24. únor 2019

52 minut

24. únor 2019

Obsah dílu

Luštěniny — Zimní zahrady — Žehlení jemných látek — Pastevečtí psi — Luštěniny na zahradě — Zima v zahradě — Zavařování — Jak si vylepšit půdu — Luštěniny v kuchyni

Části dílu

01:37
Luštěniny
    Podle archeologických nálezů je zřejmé, že luštěniny jsou odvěkou potravinou člověka. Dodnes se konzumují na celém světě. Pravdou ovšem je, že mnozí mají s jejich trávením problémy. Poradíme, jak těžkostem předejít i jak luštěniny pěstovat.
    07:40
    Výherci soutěže
      08:22
      Zimní zahrady
        Zásadní výhoda, kterou vám nabídne zimní zahrada, je co nejbližší kontakt s přírodou. A uvedeme i další důvody, proč si zimní zahradu pořídit.
        13:05
        Pastevečtí psi
          Seznámíme vás s méně známými pasteveckými plemeny, která jsou vzhledem k novým snahám o rozvoj pastevectví u nás a také se sílící populací chráněných šelem stále víc aktuální.
          16:45
          Soutěž
            17:41
            Zavařování
              Řekneme vám, proč se sklenice s gumičkami, kdysi hojně užívané k uchování potravin, hodí i dnes ke konzervaci lahůdek a nabídneme recepty staročeského původu.
              22:46
              Luštěniny na zahradě
                Jedna věc je luštěniny jíst a druhá je jejich pěstování. Tyto výživné a hodnotné potraviny můžeme mít poměrně bez problémů na zahradě.
                29:33
                Zima v zahradě
                  Zahrada v zimě je klidná a přehledná, ale ani tak nemusí být nudná. Stačí v ní mít prvky, které jsou zajímavé po celý rok.
                  32:32
                  Žehlení jemných látek
                    Přineseme užitečné tipy, které se vám budou hodit před žehlením. Pokud máte navíc žehlit jemné prádlo, které vyžaduje zvláštní péči, nabízí se jednoduché řešení.
                    37:10
                    Jak si vylepšit půdu
                      Pro úspěšné pěstování a velkou úrodu je důležitá kvalita půdy. Nemusíme se spoléhat jen na přírodu, ale můžeme jí taky trochu pomoci.
                      41:33
                      Soutěž
                        42:31
                        Luštěniny v kuchyni
                          Nakonec si z luštěnin připravíme výborné pokrmy.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž52 minut
                          Další díl
                          3. březen 2019

                          Přehled dílů

                          320 dostupných
                          Stopáž51 minut

                          15. květen

                          Ovocná stromořadí a jejich význam — Robotická sekačka — Bíle kvetoucí keře — Solární systémy — Ovocný vysokokmen — Bavlněné sáčky na pečivo a ovoce — Pěstování okrasné zeleniny v nádobách — Chov ovcí — Ovoce starých odrůd

                          Premiéra neděle 15. 5. 2022 na ČT1
                          Stopáž52 minut

                          8. květen

                          Netradiční kombinace rostlin — Výsadba rajčat a paprik — Grilování — Řasokoule — Netradiční způsoby pěstování — Ošetření ran — Vlkodav — Truhlíky do stínu — Netradiční saláty

                          Premiéra neděle 8. 5. 2022 na ČT1
                          Stopáž52 minut

                          1. květen

                          Opalování dřeva — Plechové střechy — Návrat na zahradu — Stínění oken — Kutilský způsob opalování dřeva na domky — Trávník a plevele — Výroba obalu na tablet — Směsi koření — Výroba stolku z opalovaného dřeva

                          Premiéra neděle 1. 5. 2022 na ČT1
                          Stopáž52 minut

                          24. duben

                          Fóliovník – ano nebo ne? — Grilování — Kaliny — Postřikovač — Svařování a stavba fóliovníku — Mravenci — Výroba domácího substrátu — Jarní menu — Další využití fólií na zahradě

                          Premiéra neděle 24. 4. 2022 na ČT1
                          Stopáž52 minut

                          17. duben

                          Velikonoční týden – symboly a tradice — Obrubník — Květiny, které kvetou žlutě — Ponk — Kraslice — Organická hnojiva a výsadba v dubnu — Chov osla — Velikonoční dekorace na stůl — Velikonoční menu

                          Premiéra neděle 17. 4. 2022 na ČT1
                          Stopáž52 minut

                          10. duben

                          Mléko jako potravina — Jarní natírání — Taška a batoh ze starého trička — Obnova trávníku — Chov krav na farmě a zpracování mléka — Pergoly — Jarní řez okrasných keřů — Jedlý balkon — Tvaroh

                          Premiéra neděle 10. 4. 2022 na ČT1

                          Polopatě na sociálních sítích

                          Napište nám