5. listopad 2017

Obsah dílu

Rady pro drobné zahrádkáře — Suchá výstavba — Astry — Krbová kamna — Odvlhčení — Zazimování lodi — Recepty pro zahřátí — Přezimující orgány plevelů a jejich redukce

Části dílu

01:38
Rady pro drobné zahrádkáře
    Že věda a výzkum patří k nejdůležitějším oblastem lidské činnosti, asi netřeba zdůrazňovat. My se dnes pokusíme blíže představit některé obory a jejich poznatky, které pomáhají i zahrádkářům.
    08:42
    Suchá výstavba
      Při úpravách interiérů, podkroví nebo stavbě podhledů je zcela běžné používání technologie suché výstavby. Sádrokartonové desky jsou známé. Stavebníci se ale stále častěji přiklánějí k sádrovláknitým deskám.
      12:31
      Výherci soutěže
        13:09
        Astry
          Ačkoliv díky množství různých druhů se dá říct, že astry kvetou celý rok, za hlavní období jejich květu se stále považuje konec vegetačního období, tedy podzim.
          17:04
          Krbová kamna
            Která kamna na dřevo vybrat do chalupy a která do zatepleného staršího domu nebo do novostavby s nízkou spotřebou energií na vytápění? Poradíme vám.
            22:54
            Soutěž
              23:49
              Rady pro drobné zahrádkáře
                Že věda a výzkum patří k nejdůležitějším oblastem lidské činnosti, asi netřeba zdůrazňovat. My se dnes pokusíme blíže představit některé obory a jejich poznatky, které pomáhají i zahrádkářům.
                30:08
                Odvlhčení
                  Zbavit zdivo zemní vlhkosti bývá často složité. Dnešní stavební postupy a přípravky však nabízejí taková řešení, která lze zvládnout i svépomocí.
                  35:15
                  Zazimování lodi
                    Zazimování lodě asi nepatří k oblíbeným činnostem jejich majitelů, přesto se nesmí podcenit. O to víc práce a času byste lodi museli věnovat na jaře před prvním vyplutím.
                    38:38
                    Soutěž
                      39:27
                      Recepty pro zahřátí
                        Nejsychravější roční období je tady. Proto je načase vyloučit z jídelníčku potraviny, které vás ochlazují a připravit si pokrmy, které vnitřně zahřejí a doplní potřebné živiny. Třeba silný vývar nebo sladkost z výživné cizrny.
                        43:51
                        Přezimující orgány plevelů a jejich redukce
                          V poslední reportáži se dozvíte, co se dá teď na podzim dělat pro to, aby se plevely s přezimujícími podzemními orgány nedožily jara.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž51 minut
                          Další díl
                          12. listopad 2017

                          Přehled dílů

                          342 dostupných
                          Stopáž50 minut

                          5. únor

                          Šperk a jeho význam v minulosti i současnosti — Jak předpěstovat seazenice rajčat — Chov zakrslého králíka — Tepelná čerpadla — Správná péče o šperky — Praní prádla — Medvědice, břečťan — Fenomén český granát

                          5. 2. 2023 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          11. prosinec 2022

                          Historie Sivestra — Recepty na italské pokrmy — Topení dřevem — Jak pečovat o pokojovky v zimě — Silvestrovské občerstvení — Textil v ložnici — Silvestrovská dekorace — Bolení žaludku a hlavy a recept na novoroční oběd

                          11. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          4. prosinec 2022

                          Vánoční dekorace do zahrady i před dům — Recept na rychlé a zdravé jídlo — Nenáročné pokojovky — Kotle na dřevo a pelety — Dekorace na vánoční stůl — Drobná poranění v domácnosti — Hlavolam — Prosincové výsevy begónií — Úhoř na vánoční stůl

                          4. 12. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          27. listopad 2022

                          Máslo — Slaný koláč — Krásná zahrada v zimním období — Jak se starat o záclony — Hrozinky, prášek do pečiva , droždí — Zvěřina — Adventní výzdoba nad dveře a na lustr — Francouzské vánoční poleno

                          27. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž50 minut

                          20. listopad 2022

                          Bedýnka na nářadí a stupínek — Vaření v multifunkčním hrnci — Půdopokryvné rostliny — Přikrývky z ovčí vlny — Dřevěné auto na svoz klád z lesa – hračka — Chov bílého ježka — Grilování — Adventní věnce — Mozaika

                          20. 11. 2022 na ČT1
                          Stopáž51 minut

                          13. listopad 2022

                          Historie tlačených perníků a perníkářství — Skopové maso — Stálezelené dřeviny — Jak zateplit byt — Tlačení medové těsta do forem a pečení perníků — Domácí elektrárna — Decoupage — Podzimní výsev mrkve a petržele — Formy na tlačený perník – speciální druh řezbářství

                          13. 11. 2022 na ČT1

                          Polopatě na sociálních sítích

                          Napište nám