Brukev zelná
Květák, brokolice i méně známé romanesco patří do velké rodiny kultivaru brukve zelné. Ta se pěstuje již tisíce let jako zelí, kedluben, kadeřávek, růžičková kapusta nebo právě květák s brokolicí. Vedle minerálů a vitamínů obsahují látku s názvem cholin, ten pomáhá zlepšovat paměť a zabraňuje vzniku Alzheimerovy choroby.

 Dušená kapusta s rajčaty a mátou
 Dušená kapusta s rajčaty a mátou Pohankové rizoto
 Pohankové rizoto Polévka z kysaného zelí a sušeného ovoce
 Polévka z kysaného zelí a sušeného ovoce Qinoa s brokolicí, hráškem a robi
 Qinoa s brokolicí, hráškem a robi Bylinkovo-pistáciový falafel
 Bylinkovo-pistáciový falafel Svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím
 Svatoštěpánská kachna na švestkách s kedlubnovým zelím  Kuře plněné zelím
 Kuře plněné zelím Květákový mozek
 Květákový mozek  Dušená zelenina
 Dušená zelenina Květákové pickles
 Květákové pickles