Vepřová panenka pečená v listovém těstě, cibulové soté, štouchané brambory s francouzskou hořčicí, lovecká omáčka Panenka Vepřovou panenku očistíme a odblaníme. Lehce osolíme, opepříme a opečeme na po všech stranách na tuku. Vyjmeme z pánve, necháme okapat, obalíme ve směsi čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj, petržel) zabalíme do listového těsta a dáme upéct do trouby. Cibulové soté Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a opečeme do zlatova na másle. Ke konci lehce dosolíme. šťouchané brambory Oškrábané brambory překrojíme na menší kousky a dáme uvařit do osolené vody. Vodu scedíme a brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a francouzskou hořčici, dle potřeby dosolíme a opepříme. Chasseur Sauce – lovecká omáčka Na másle si zpěníme cibuli nebo šalotku a nadrobno nakrájené žampiony. Podlijeme trochou bílého vína, přidáme demi-glace (hnědá omáčka)osolíme, opepříme, přidáme nakrájená rajčata na malé kostičky (zbaveny dužniny a slupky), čerstvé bylinky (estragon, petržel, šalvěj) a vše spolu provaříme. Ke konci zjemníme kouskem másla. |