Timbálek z mořských plodů s koktejlovou omáčkou a čerstvou petrželkou
mořské plody (treska, losos, malé krevety, platýz, makrela)
sůl
celý pepř
nové koření
bílé víno
Do vody přidáme trochu bílého vína, soli, bobkový list, celý pepř a nové koření. Přivedeme k varu a následně přidáme mořské plody a vaříme po dobu 10 min. Vyjmeme a necháme vychladnout.
Dresink
čerstvá petrželka
citron
majonéza
kečup
tabasco
červené víno
sůl
pepř
Majonézu smícháme s kečupem přidáme trošku tabasca, červené víno a šťávu z citronu.
Podáváme
pažitka
okurka
citron
Vychlazené mořské plody rozmělníme mezi prsty, vložíme do mísy, přidáme čerstvě nasekanou petrželku, dle potřeby dosolíme a dopepříme, přidáme koktejlovou omáčku a lehce spolu vše promícháme.
Nakrájíme si 4 plátky okurky, kterou položíme na talíř, naplníme timbálek (formičku) směsí z mořských plodů a protlačíme ven z formičky na okurky. Dozdobíme dle naší fantazie citronem, krevetou nebo pažitkou.