Variace listových salátů s francouzským dresinkem a česnekovými krutony
listové saláty - lollo rosso, lollo bianco, hlávkový, ledový, polníček
okurka
cherry rajčátka
francouzská hořčice
med
olej slunečnicový
sůl
pepř
voda
vinný ocet
toustový chléb
máslo
čerstvý česnek
Mix listových salátů pečlivě umyjeme a osušíme. Okurku podélně rozřízneme a za pomocí kávové lžičky odstraníme střed se semínky. Posléze krájíme na proužky cca 2 mn silné. Cherry rajčátka překrojíme na půlky.
V misce si rozmícháme francouzskou hořčici a med a velmi pomalu vmícháváme slunečnicový olej, až nám dresink zhoustne.
Ochutíme čerstvým pepřem a solí, vinným octem a zredukujeme trochou studené vody.
Rozpustíme si máslo do, kterého přidáme utřený čerstvý česnek + nakrájený toustový chléb na malé kostičky a spolu opečeme do zlatavé barvy.