Kubánský sandwich na grilu
dlouhá bageta
hořčice
plátky sýru
plátky nakládaných okurek
plátky šunky
Marináda na maso
šťáva z čerstvých citrónů, limetek a pomerančů
římský kmín
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
vepřová plec
Plec vcelku namarinujeme ve šťávě z citrusů s římským kmínem a necháme cca 10-15 odležet. Maso vyjmeme z marinády, zabalíme do alobalu a grilujeme podle velikosti několik hodin při teplotě 100°C. Po ugrilování krájíme na tenké plátky, které pak posolíme a popepříme. Bagetu podélně rozpůlíme, opečeme na grilu, spodní část potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, sýru a plátky masa. Přiklopíme druhou půlkou bagety a dáme zapéct zpátky na gril, ať se rozteče sýr. Podle velikosti bagety pak překrajujeme napůl.