Losos na černé čočce

4 filety lososa s kůží
sůl
bylinky
citron
olivový olej
300 g černé čočky beluga
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce třtinového cukru
hrst čerstvého kopru
2 citrony
1 červená paprika
1 jarní cibulka
1 mrkev
voda
pepř
sůl

Čočku propereme v cedníku a pak dáme vařit na 20 minut do dvojnásobného množství vroucí neosolené vody. Asi v polovině této doby si na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli a papriku, oboje pokrájené na tenké proužky. Po pár minutách přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a nasekanou jarní cibulku. Společně už jen lehce osmahneme.Po dvaceti minutách varu slijeme přebytečnou vodu z čočky a teprve pak ji osolíme. Pak vmícháme do čočky zeleninu, šťávu z jednoho citronu, pepř, polovinu posekaného kopru, cukr, rajčatové pyré a hořčici a dovaříme. Lososa osolíme, posypeme bylinkami, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na cca 15 minut do trouby na 180 stupňů.

Další recepty Celý díl