Nadívaná křepelka s růžičkovou kapustou

křepelka
50 g slanina anglická
50 g máslo
vývar hovězí (podle potřeby)
100 g kapusta růžičková
1 lžíce mouka hladká
50 ml víno červené
50 g kuřecí játra
cibule
1 rohlík
2 vejce
100 ml mléko
majoránka
pepř černý mletý
sůl

Nejprve si připravíme nádivku: pokrájíme játra a cibulku a orestujeme na másle. Nakrájené rohlíky navlhčíme v mléce, vymačkáme a smícháme s vejci, zchladlými játry, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Křepelky nasolíme, naplníme nádivkou, obalíme slaninou a ovážeme. Dáme do pekáčku s máslem, podlijeme vývarem a pečeme asi hodinu. Růžičky kapusty uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Šťávu z křepelek zahustíme moukou, dochutíme červeným vínem a povaříme.

Další recepty Celý díl