Dýňové palačinky
Dýni přepůlíme, odstraníme semena, nakrájíme na proužky a upečeme na 200 stupňů, trvá to asi půl hodiny. Necháme ji vychladnout, sloupneme slupku, odvážíme 250 g (zbytek uchováme na příště, můžeme přidat do omáček, těstovin, polévek a podobně) a ozmixujeme spolu se 3 vejci, 250 ml mléka, 1 lžící oleje, 2 tlučenými hřebíčky, špetkou kardamonu, skořice, muškátového oříšku a zázvoru, 1 lžící hnědého cukru a 100 g celozrnné špaldové mouky. Těsto je hustší, na rozpálenou pánev ho spíš roztíráme než lijeme. Usmažíme palačinky, potřeme je švestkovou čokoládou, stočíme, narovnáme do vymaštěného pekáčku, zalijeme 150 ml smetany rozšlehané se třemi vejci a zapečeme.