Treska v citrónové páře na listovém špenátu a brokolici
4 filety z tresky
3 citrony
300 ml bílého vína
sůl
200 g čerstvého špenátu
30 g másla
1 brokolice
Z filetů odřízneme ostrým nožem kůži, pak je omyjeme, osušíme a každý filet rozpůlíme. Ze 2 citronů vymačkáme šťávu, přičemž 1 citron oloupeme a kůru nakrájíme na tenké proužky. Do většího hrnce nalijeme 200 ml vody a víno, ochutíme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Kousky ryb naskládáme na pařák, osolíme je a posypeme nakrájenou citronovou kůrou. Pařák i s rybami vložíme do hrnce s citronovou várkou, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme v páře 6-8 minut. Čerstvý špenát důkladně opereme a ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty spaříme. Scedíme a necháme okapat. Zbylý citron dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a zprudka opečeme v rozpálené pánvi bez tuku. Rybu podáváme na špenátovém lůžku a ozdobíme opečeným citronem a růžičkami brokolice, kterou jsme krátce povařili v osolené vodě.