Medová polévka s mrkví a pórkem

800 g mrkev
2,5 l zeleninového vývaru
1 pórek
1 bobkový list
3 lžíce másla
2 lžíce tekutého medu
mletý pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
sůl
zakysaná smetana na zjemění

V širším hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme póreknakrájenýna kolečka a opékáme do poloměkka. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, med, bobkový list a opékáme ještě 2 minuty, pak zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zhruba 30 minut probublávat. Mezitím na zbylém másle opečeme doměkka kolečka mrkve na ozdobu. Uvařenou polévku dohladka rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme ozdobenou kolečky mrkve a nadrobno nasekanou petrželkou.Pro zjemnění můžeme přidat zakysanou smetanu.

Další recepty Celý díl