Teplý salát s cizrnou, fazolkami a klobáskou

máslo 1 lžíce
chorizo klobáska 100 g
vařená cizrna z plechovky (po 410 g) 2 ks
mladé zelené fazolky, lehce povařené 250 g
hladkolistá petrželka, nasekaná 10 g
čerstvý baby salát 150 g

Na pánvi rozpalte máslo a nasypte na tenká kolečka nakrájenou klobásku a opékejte, dokud nebude navrchu křupavá. Klobásku vyndejte a do pánve nasypte propláchnutou a okapanou cizrnu, dobře ji promíchejte, aby se obalila šťávou v pánvi. Přidejte fazolky, půlku zálivky a vařte asi 1 minutu. Do pánve vraťte klobásku, přidejte petrželku a vše dobře promíchejte. Cizrnovou směs dejte na talíře, vmíchejte do ní špenát, navrch posypte nasekanou cibulí a pokropte zbývající zálivkou.

Zálivka

česnek, dobře prolisovaný 2 stroužky
dijónská hořčice 1 lžíce
cukr 1 lžička
bílý vinný ocet 2 lžičky
olivový olej 1/2 hrnku

Do mixéru dejte česnek, hořčici, cukr a ocet. Mixujte a pomalu přilévejte olej.

Další recepty Celý díl