Tartaletky s citronovým krémem
Těsto
250 g hladké mouky
125 g másla
125 g moučkového cukru
1 vejce
citronová kůra
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme tuhé těsto.
Lemon curd
4 citrony - najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
200 g krupicového cukru
100 g másla, nakrájeného na kostičky
3 vejce + 1 žloutek
Do ohnivzdorné mísy dejte jemně nastrouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu z citronů, cukr a máslo. Mísu posaďte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte prošlehaná vejce a žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 10–13 minut (směs by měla být hustá dost na to, aby pokryla obrácenou stranu lžíce). Potom odstavte a nechte za občasného míchaní vychladnout.