Polévka z jarní cibulky s petrželovou natí

2 svazky jarních cibulek
3 lžíce extra panenského olivového oleje
50 g másla
80 g syrové brambory
300 ml kuřecího vývaru
1 čajová lžičkačerveného vinného octa
1 stroužek česneku
snítka tymiánu (může být i citrónový)
sůl
pepř
petrželová nať

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu restujeme přibližně 5 min. Přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, které lehce povaříme. přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť. Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme s opečenou bagetou a sekanou jarní cibulkou, můžeme zakápnout extra panenským olivovým olejem a posypat čerstvou petržel ovou natí.

Další recepty Celý díl