Mandlové makronky

odvážíme 2x 75 g bílků
200 g cukru moučka
200 g mandlové mouky
50 g vody
200 g cukru krupice

Z krupicového cukru a vody vaříme cukrový rozvar (toto množství necháme vařit cca 10 minut, má mít 116 stupňů). Z prvních 75 g bílků vyšleháme tuhý sníh. Z druhých 75 g a mandlové mouky a práškového cukru vytvoříme smícháním hustou hmotu. Do ní později přimícháme sníh, do kterého jsme pomaličku přimíchávali cukrový rozvar a šlehali jsme jej do vychladnutí. Nastříkáme na plech na pečící papír klečka o průměru 2 cm, pečeme 10 min v troubě vyhřáté na 160 stupňů. Po upečení necháme vychladnout na plechu. Plníme krémem dle libosti, my doporučujeme Mascarpone s kakaem, oříšky, cukrem a rumem.

Další recepty Celý díl