Cremaux z mléčné čokolády s malinami a espuma z lískových ořechů

8-10 porcí

150 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
1 a 1/4 šálku smetany 31%
3/4 šálku plnotučného mléka
4 žloutky
4,5 lžíce cukru
1/8 lžičky soli
2 plátky želatiny
70 g máslo

Svařit smetanu s mlékem. Žloutky, cukr, sůl vyšlehat do pěny. Vmíchat do svařené smetany a cca 1 minutu provařit dokud nám směs nezkremovatí. Poté směs nalít na čokoládu s máslem a dostatečně spolu promíchát. Po ochlazení přidat nabobtnanou želatinu. Přelít do mističek. Před servírováním nechat vychladnout cca 2 hodiny.

Espuma z lískových ořechů

500 ml smetana
50 g nutela
50 g cukr
5 g pro espuma cold

Další recepty Celý díl