Zeleninová jídla
Zelná placička a cuketa na hlávkovém salátu
hlávkové zelí
hladká mouka
sůl
pepř
muškátový oříšek
kmín
majoránka
česnek
vejce
rostlinný olej
cuketa
Hlávkové zelí uvaříme do poloměkka společně se solí a trochou octa. Scedíme a přebytečnou vodu necháme okapat. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, česnek, kmín, majoránku, muškátový oříšek, a vytvoříme těsto, jak na bramborák. Smažíme na rozehřátem oleji do zlatova.
Těstíčko na cuketu
perlivá voda
mléko
vejce
hladká mouka
sůl
pepř
olej
Z uvedených ingrediencí uděláme hustší těstíčko, ve kterém obalíme cuketu a smažíme na oleji do zlatova.
Zálivka
salát hlávkový
špek
sůl
pepř
voda
ocet
cukr
Špek rozškvaříme v hrnci, přilejeme vodu a dochutíme solí, octem, cukrem a pepřem. Necháme vychladnout a používáme jako zálivku na hlávkový salát.