Těstoviny

Penne těstoviny s omáčkou z rajčat a bazalky

olivový olej
česnek
penne těstoviny
sůl
pepř
čerstvá bazalka
rajčata
zeleninový vývar

V hrnci na olivovém oleji osmahneme celé stroužky česneku dozlatova a následně vyjmeme. Mezitím spaříme rajčata horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. K česneku přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, čerstvou nasekanou bazalku a zalijeme vývarem. Zatímco se nám rajčata dusí, uvaříme těstoviny dle návodu. Z omáčky vyndáme stroužky česneku a vmícháme penne. Mělo by jí být tolik, aby těstoviny nebyly suché. Pokud se tak stane, podlijeme vodou nebo zbytkem vývaru. Nakonec nastrouháme parmezán. Na talíři můžete ozdobit lístkem bazalky.

Další recepty Celý díl