Saláty
Bramborový jarní salát
250 g brambor
50 g červené cibule
50 g ředkvička
30 jarní cibule
1 vejce
40 g ledové hořčice
vinný ocet
sůl
bílý pepř
Brambory dáme vařit ve slupce do měkka a necháme je vychladit. Část brambor si odložíme na pozdější přípravu. Mezitím, než se nám uvaří brambory dáme vařit vejce na tvrdo, které vychladíme a vyjmeme žloutek. Ze zbylé části brambor, medové hořčice, vinného octa, nastrouhaného žloutku, oleje, soli a pepře si připravíme pomocí tyčového mixéru emulzi. Do misky si nakrájíme na kostičky vychladlou část brambor, ředkvičky na jemno červenou cibulku a na kolečka jarní cibulku. Přidáme předem připravenou emulzí a vše spojíme dohromady. Popřípadě dochutíme soli a pepřem.