Kuře dušené na olivovém oleji s chilli a třemi druhy paprik, česneková bageta
5 porcí
4 polévkové lžíce olivového oleje
1,5 kg kuřete
250 g červené cibule
červená paprika
žlutá paprika
zelená paprika
5 stroužků česneku
kávová lžička sušeného chilli
2 dcl bílého vína
čerstvě namletý pepř
sůl
400 g drcených rajčat
čerstvá petrželka
bageta
50 g másla
Omyté kuře nebo kuřecí stehna (prsa), nakrájíme na menší kousky a zbavíme kůže. Papriky omyjeme, překrojíme na půlky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na hrubší proužky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme do zlatavé barvy. Cibuli z hrnce vyjmeme a ponecháme zatím bokem. Do nahřátého oleje přidáme osolené a opepřené kuřecí kousky. Opékáme zhruba 6-8 min. Cibuli vložíme zpět do hrnce a podlijeme bílým vínem. Dusíme spolu 3-4 minuty. Přidáme nakrájené papriky, vše spolu zarestujeme a následně přidáme drcená rajčata, sůl a pepř. Vše dohromady podusíme po dobu 25-30 minut, ke konci vaření přidáme čerstvě nasekanou petrželku. Podáváme s česnekovou bagetou.