Fazole adzuki s grilovanou zeleninou
200 g fazolek adzuki v suchém stavu
1/2 lžičky koriandru
4 lžíce panenského olivového oleje
1 čerstvá zelená paprika
2 velká cibule
4 stroužky česneku
1 malý baklažán
1 malá cuketa
200 g rajčat
sůl
pepř
kurkuma
Fazole adzuki uvaříme dle návodu na balení. Do hrnce s olejem vložíme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, opékáme přibližně 5 minut. Po 5 minutách přidáme najemno nakrájenou zelenou papriku a opékáme dalších 5 minut. Přidáme malou lžíci kurkumy, uvařené fazole a zalejeme hrnkem vody, přivedeme k varu. Na grilovací pánvi si opečeme na plátky nakrájeny baklažán s cuketou a rajčaty. Polovinu opečené zeleniny rozmixujeme na kaši ručním mixérem a tuto směs vložíme do hrnce s fazolemi. Přivedeme opět k varu a dochutíme čerstvým koriandrem, solí a pepřem. Podáváme s celozrnným chlebem a grilovanou zeleninou.