Zeleninová jídla

Cuketové bramboráčky s polentou a slaninovými chipsy a pestem ze sušených rajčátek

4 porce

400 g cukety
400 g brambor
150 ml mléka
200 g polenty
4 vejce
100 g staročeká slanina
mořská sůl
drcený zelený pepř
majoránka
česnek
olivový olej

Staročeskou slaninu nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 120 stupňů do křupava. Cuketu si nastrouháme. Přidáme mléko a vejce, posléze vmícháme polentu. Ochutíme podle chuti solí, česnekem, majoránkou, pepřem a necháme celou směs 10 min odstát. Smažíme na pánvi s olivovým olejem z každé strany do zlatova. Sušená rajčata včetně oleje ve kterém jsou naložena rozmixujeme ponorným mixerem společně s česnekem, parmazánem a piniovými oříšky. Tím vytvoříme hladké pesto. Placičky prokládáme slaninovými chipsy a potíráme pestem.

Další recepty Celý díl