Saláty

Salát Nicoise

4 porce

320 g žlutoploutvý tuňák
4 lžíce restovaného sezamu (černý a světlý)
200 g zelené fazolky
0,05 kg olivy kalamata
0,05 kg kaparová jablka
0,05 kg cherry rajčata
0,1 kg brambory Grenaille
8 křepelčích vajíček
směs listových salátů (lollo biondo, rosso, dubový, rukola, čekanka)
1 polévková lžíce francouzské hořčice
šťáva z jednoho citrónu
cukr
sůl
pepř černý z mlýnku
čerstvý tymián
kvalitní olivový olej

Na olivovém oleji orestujeme do zlatova brambory, pak přidáme kaparová jablka, olivy, a na konec prohřejeme blanšírované fazolky, dochutíme čerstvým tymiánem, solí, pepřem.

Dresink

Rozmícháme francouzskou hořčici, citrónový fresh, sůl, pepř, cukr, kvalitní olivový olej a vodu.

Další recepty Celý díl