Saláty

Trhaný salát s listovým špenátem, pečenou paprikou a bramborovým dresinkem

salát lollo biondo
salát lollo rosso
čerstvá rukola
salát listový frissé
čerstvý listový špenát
1 velká brambora ve slupce
1 hlavička česneku
sůl, pepř
citronový fresh
0,5 dcl kvalitního olivového oleje
1 velká červená paprika

Bramboru opláchneme, opepřenou a osolenou dáme péct s neloupaným česnekem a olivovým olejem pod alobal na 180 stupňů (dokud brambora nezměkne). Pak vše oloupeme a rozmixujeme s olivovým olejem, a šťávou z citrónu. Červenou papriku opláchneme, dáme péct potřenou olivovým olejem. Po upečení dáme papriku do mikrotenového sáčku zapařit, aby nám šla dobře oloupat. Listy salátů ručně natrháme, promícháme s dresinkem, nahoru dáme grilovanou papriku.

Další recepty Celý díl