Polévky
Zeleninový krém s bylinkovými krutony
Olivový olej
Cibule
Cuketa
Mrkev
Celer
Petržel kořen
Lilek
Česnek
Smetana
Máslo
Sůl
Pepř
Toustový chléb
Směs čerstvých bylinek (rozmarýn, bazalka, tymián, šalvěj)
Na nahřátém olivovém oleji, zprudka opečeme na drobno nakrájený celer, petržel a mrkev. Následně přidáme jemně nakrájenou cibuli, vše spolu orestujeme a přidáme lilek a cuketu a česnek. Podlijeme vývarem (nejlépe zeleninovým) a vše spolu povaříme do měkka. Ke konci propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a máslo. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, přidáme směs bylinek a na pánvi nebo v troubě do zlatova opečeme.