Domácí nakladané sýry
6 hermelínů
3 červené cibule nakrájené na plátky
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
malou skleničku beraních rohů
koření Gyros
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
slunečnicový olej
1 čerstvá chilli paprička
Nejprve všechno koření smíchejte v misce. Poté si hermelíny podélně nařízněte (ale nepřepulte je úplně, aby držely pohromadě) a vnitřek lehce rozevřete. Dovnitř nasypte trochu kořenící směsi a vložte kolečko cibule. Půlky k sobě přitiskněte a hermelín obalte v koření rovněž zvenku. Musíte ho vždy více přitisknout a nebát se přitlačit, aby koření drželo. Pak naskládejte hermelíny do větší sklenice a vždy prokládejte kolečky cibule, plátky česneku a mezery vyplňte beraními rohy. Kdo má rád ostré, může přidat i klasické pálivé feferonky. Vše zalijte olejem a nechte uležet 3 až 4 dny při pokojové teplotě nebo 5 až 6 dní v lednici. Záleží totiž na vás, jak hodně uleželý sýr máte rádi. Nejlepší je s čerstvým chlebem a zeleninovou oblohou. Můžete zvolit třeba beraní rohy, zelný salát, ale i pokrájenou cibuli.