Polévky

Jarní hrášková polévka s mascarpone a mléčnou pěnou

4 porce

400 g zelený hrášek
1 l mléko
100 g máslo
40 g hladká mouka
100 ml smetana 31 %
80 g šalotka
mascarpone
plnotučné mléko
mořská sůl
drcený pepř

Šalotku pokrájíme na drobné kostičky a na másle si ji opečeme do sklovata. Přisypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou 2 až 3 minuty osmažíme. Zalijeme mlékem a dobře promícháme, ochutíme solí a pepřem. Provaříme 20 minut, zjemníme smetanou a přidáme hrášek. Rozmixujeme ponorným mixerem a přecedíme. Na závěr ozdobíme nočkem mascarpone a mléčnou pěnou kterou vyrobíme tak, že zahřejeme mléko a lehce prošleháme metličkou.

Další recepty Celý díl