Vepřové dušené na řapíkatém celeru, pórku a kopru

Vepřové dušené na řapíkatém celeru, pórku a kopru

400 g Vepřová kýta nebo plec
400 g řapíkatého celeru
200 g pórku
1 lžíce oleje
vývar nebo voda na podlévání
čerstvě drcený pepř
čerstvý kopr
sůl
pečivo

1. Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici

2. Maso orestujeme na oleji

4. Přidáme celer nakrájený na kostičky

5. Osolíme dle chuti a 10 minut vše restujeme

6. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka

7. Ke konci přidáme na kolečka nakrájený pórek a dodusíme

8. Hotový pokrm posypeme nasekaným čerstvým koprem

Podáváme s pečivem.

Další recepty Celý díl