Vepřové dušené na řapíkatém celeru, pórku a kopru
Vepřové dušené na řapíkatém celeru, pórku a kopru
400 g Vepřová kýta nebo plec
400 g řapíkatého celeru
200 g pórku
1 lžíce oleje
vývar nebo voda na podlévání
čerstvě drcený pepř
čerstvý kopr
sůl
pečivo
1. Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici
2. Maso orestujeme na oleji
4. Přidáme celer nakrájený na kostičky
5. Osolíme dle chuti a 10 minut vše restujeme
6. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka
7. Ke konci přidáme na kolečka nakrájený pórek a dodusíme
8. Hotový pokrm posypeme nasekaným čerstvým koprem
Podáváme s pečivem.