Pečený hermelín s bylinkami, ořechy, pancettou a jahodami
Pečený hermelín s bylinkami, ořechy, pancettou a jahodami
hermelín
olivový olej
čerstvé bylinky
vlašské ořechy
pancetta
listový salát
čerstvé jahody
balzamiko krémové
sůl
pepř
Ořechy nasekejte na malé kousky. Bylinky omyjte a také nasekejte najemno. Smíchejte s olejem,
špetkou soli a pepře, přidejte nadrcené ořechy. Ve směsi obalte hermelín. Zabalte ho do pancetty a
pak pevnějšího alobalu a pečte asi 15 minut na 200°C
Jahody omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Smíchejte balzamiko ocet s olejem a špetkou
soli a jahody nechte chvíli marinovat ve směsi. Poté přidejte salátové listy a jemně promíchejte.
Salátek naaranžujte na talíř a ozdobte zbylými ořechy. Navrch posaďte hermelín a podávejte.