Krkovička na medu a badyánu

1 kg vepřové krkovice
1 šálek medu
1 palička česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2–3 feferonky
2 hvězdičky badyánu (nebo mletý)
3 lžíce sójové omáčky
4 lžíce rozpuštěného másla
3 lžíce strouhanky
Šálek hrubě mletých vlašských ořechů
Sůl

Krkovičku mírně prosolíme.

Polovinu medu rozmícháme se sójovou omáčkou, zázvorem, s prolisovaným česnekem a rozdrceným badyánem.

Maso vložíme do pekáče vymazaného máslem a potřeme ho medovou směsí, přidáme feferonky, podlijeme vodou.

Pekáč přiklopíme a dáme pomalu péct při teplotě 150 °C přibližně dvě až dvě a půl hodiny.

Zhruba po hodině maso otočíme, je-li zapotřebí, ještě mírně podlijeme a přiklopené vrátíme do

trouby.

Zbylé máslo a med smícháme se strouhankou a ořechy. Když je maso měkké, navršíme na něj ořechovou směs a dáme dopéct.

Další recepty Celý díl