Pečený losos na bylinkách a limetkách s holandskou omáčkou a dušenou brokolicí
Pečený losos na bylinkách a limetkách s holandskou omáčkou a dušenou brokolicí
- Losos
- Olivový olej
- Sůl
- Bylinky (tymián, rozmarýn, kopr, apod.)
- BrokoliceNa omáčku:
- 100 g máslo
- Sůl
- 4 žloutky
- Pepř mletý bílý
- 1 lžíce citronová šťáva
1. Brokolici vložíme rozporcovanou na větší růžičky do osolené vroucí vody a uvaříme „na skus“
2. Lososa posolíme, posypeme sekanými bylinkami, pokapeme olivovým olejem a přidáme plátky limetek, upečeme v troubě na 180°C, cca 17 min
Omáčka:
1. V misce šleháme žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Misku dáme na hrnec s vařící vodou – vodní lázeň.
2. Za stálého šlehání přidáváme pomalu rozpuštěné máslo.
3. Sundáme z vodní lázně, zašleháme sůl a pepř.