Citrónové tiramisu

150 g cukrářských piškotů
300 ml citrónové šťávy
čerstvá bazalka
250 g mascarpone
125 g tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
80 g cukru moučka
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
lžíce vychlazené instantní kávy

Krém:
100 ml citronové šťávy
2 ks žloutků
25 g másla
60 g cukru krupice

Suroviny na krém šleháme na páře a necháme za občasného promíchání vychladnout. Piškoty namáčíme do marinády z citrónové šťávy, bazalky a kávy. Mascarpone s tvarohem, šlehačkou a citronovou kůrou vyšleháme. Do misek vyskládáme piškoty, překryjeme vrstvou mascarpone, dáme znovu piškoty, znovu mascarpone a nahoru citronový krém. Necháme ztuhnout v lednici.

Další recepty Celý díl